1.zkušenost: když se mi v emailu objevili občas spamy nabídek z číny za neuvěřitelné ceny tak jsem nepřikládal důvěru, po čase jsem neodolal a udělal první zkušenosti, zakoupil jsem na aliexpresu televizi (LED, 3D, SMART.....) za neuvěřitelných 110USD včetně dopravy, po třiceti dnech když mi nic nedorazilo, prodejce nekomunikaval se mi automat aliexpresu zeptal jestli je vše OK, odpověděl jsem že ne a že chci vrátit peníze, tak mi za 2dny přistáli na účtu peníze (- cca10% zaplacené částky), ZÁVĚR: zboží jsem nedostal a o peníze jsem přišel jenom z části..................... ale nedalo mi to a tak jsem pokračoval..........
2 zkušenost: je aktuální, na serveru made-in-china.com jsem zadal poptávku na televizi a během hodiny jsem měl asi 10nabídek na mailu, všechny podezřelé levné, podobně vypadající, vybral jsem si jednu (BOK CHIU HK TRADING - Autorizovaný dealer Samsung)
http://www.bokchiu-hk-trading.com/ - psali jsme si nebo si píšeme, různě jsem hledal na netu info o jejich company, našel jsem jejich registraci, adresu ( jinak adresa je "Lockhart Road, 514, Causeway Bay, Hongkong" stojí za to se podívat pomocí street view Google potam podívat), atd... rozhodl jsem se že to zkusím, řekli že když objednám za min.200USD mám dopravu zdarma, poslal jsem tedy peníze za svou objednávka (LED SMART TV 50" za 170USD a videokamera QF20 fullHD za 40USD), za pár dní mi potvrdili že peníze dorazili, ale moc se omlouvají že jim jejich boss změnil podmínky a že musím přiobjednat nebo doplatit 100USD za dopravu, které mi při další objendávce vrátí, ...............takže teď stojím před rozhodnutím jestli poslat za další objednávku 156USD, kterou jsem tam udělal nebo jestli to nejsou podvodníci a přišel jsem i o tu první platbu...........
spíš to píšu jen abych se podělil o zkušenost, ale pokud mátě nějaké doporučení tak ho rozhodně uvítám