|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|
|
Autor |
Zpráva |
pinkys
|
Napsal: pát 25. črc 2014 13:13:34 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
IČ: 87565692
|
Dobrý den,
už skoro týden si čtu na různých serverech často dost lišící se informace o tom, jak legálně objednat zboří v Čínském eshopu a následně jej prodávat v ČR. Proto píši zde, abych si vše ujasnil.
Nejdříve nastíním mou situaci: fyzická osoba (IČ), neplátce DPH, podnikání jako vedlejší činnost, uplatňuji paušály 60%
Rád bych ze serverů jako AliExpress apod. kupoval pro začátek náramky.
V eshopu tedy zaplatím kartou a zboží bude odesláno s poštovným zdarma přes China Post Air Mail.
Následně přijde zboží do ČR, kde se dostane na celní prohlídku. Ještě před samotnou objednávkou se musím zaregistrovat u celního úřadu, kde získám EURI. Následně budou všechny zásilky na mé jméno odbavovány jako obchodní zásilky. Takže se následně, pokud jsem to správně pochopil, vypočítá cena DPH a CLO. Tuto částku poté zaplatím při převzetí zboží.
Také nevím, jak je to s fakturou, která mi prokáže nákup tohoto zboží, pokud ji odesílatel nepřiloží, což se často může stát. Stačí pak použít například výpis z eshopu o zaplacení objednávky ?
Zisk z prodaného zboží se pak samozřejmě řádně zdaní.
Doufám, že jsem na něco v celém postupu nezapomenul, a pokud ano, prosím o doplnění.
Předem mockrát děkuji za odpovědi, pinkys
|
|
Nahoru |
|
 |
simje
|
Napsal: ned 12. říj 2014 18:26:40 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
IČ: 0
|
Co se tyce faktury, staci pri celnim procesu poslat kopii faktury, kterou si vyzadas od dodavatele. Takto jsme to resili jiz hodnekrat.
_________________ Doporučujeme jednoduché, ale spolehlivé IP kamerové systémy, velký výběr jak analogových kamer, tak IP kamer s vysokým rozlišením. Systémy generátorů mlhy pro ochranu zlatnictví.
|
|
Nahoru |
|
 |
atom
|
Napsal: stř 08. dub 2015 16:52:07 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
|
Dobrý den,
mohu se zeptat, jak žádáte o faktury? Zatím mi žádný z cca 10 oslovených prodejců fakturu neposlal.
Děkuji
|
|
Nahoru |
|
 |
simje
|
Napsal: pon 27. dub 2015 17:30:21 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
|
Normalne mailem, neni problem. Vsichni dodavatele ochotne posilaji.
_________________ Doporučujeme jednoduché, ale spolehlivé IP kamerové systémy, velký výběr jak analogových kamer, tak IP kamer s vysokým rozlišením. Systémy generátorů mlhy pro ochranu zlatnictví.
|
|
Nahoru |
|
 |
lenka lenule
|
Napsal: ned 10. dub 2016 14:57:57 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
IČ: 65680979
|
dobry den,také jsem si koupila zbozí a chci se zepta,toto zbozí-kosmatika,se v CR muze prodavat,nasla jsem ochrannou znamku zbozi u nas v cr,ale nejsem si jista pro financní urad-zda plati vypis objednavky,kde je cesky popsano co je to za zboží,kolik ks,platba je pres ucet,takze se doloží,ale není ičo,da se pouzít takto okopirovana objednavka zbozí???dekuji
|
|
Nahoru |
|
 |
simje
|
Napsal: ned 11. zář 2016 16:09:20 |
|
 |
Registrovaný uživatel |
 |
|
Zrovna kosmetiku z ciny z neovereyn zdroju bych se vhul. Velmi snadno muze dojit ke zdravotnimu problemu a tim si zadelavas no potize.
|
|
Nahoru |
|
 |
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 6 ] |
|